Науково-практичний коментар до ст. 46-1 Кодексу адміністративного судочинства України

Науково-практичний коментар до ст. 46-1 Кодексу адміністративного судочинства України

Стаття 46-1. Зауваження до протоколу
 
1. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають право знайомитися з протоколом окремої процесуальної дії і протягом трьох днів після підписання протоколу подавати свої письмові зауваження з приводу допущених у протоколі неточностей або неповноти змісту.
2. Суд розглядає зауваження щодо протоколу і в разі згоди із зауваженнями посвідчує їх правильність.
3. У разі незгоди суду з поданими зауваженнями вони розглядаються в судовому засіданні судом, який ухвалив рішення, з повідомленням осіб, які брали участь у справі, про час і місце проведення судового засідання. Розглянувши зауваження, суд постановляє ухвалу, якою посвідчує правильність зауважень або відхиляє їх.
4. Зауваження до протоколу приєднуються до справи.
Коментар:
 
Відповідно до статті, що коментується, сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають право знайомитися з протоколом окремої процесуальної дії і протягом трьох днів після підписання протоколу подавати свої письмові зауваження з приводу допущених у протоколі неточностей або неповноти змісту. Зрозуміло, що спочатку необхідно звернутися письмово до суду з клопотанням про ознайомлення з протоколом окремої процесуальної дії, який до того ж може бути наданий в цифровому, або печатному вигляді.
 
Досить позитивним є те, що коментованою статтею суд зобов\’язаний постановити вмотивовану ухвалу за результатами розгляду письмових зауважень з приводу допущених у протоколі неточностей або неповноти змісту. У разі задоволення таких зауважень на протокол, суд своєю ухвалою хоч і не вносить зміни до протоколу, проте посвідчує правильність таких зауважень. 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code