Науково-практичний коментар до ст. 171-2 Кодексу адміністративного судочинства України

Науково-практичний коментар до ст. 171-2 Кодексу адміністративного судочинства України

Стаття 171-2. Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб\’єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності
 
1. Адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб\’єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом п\’яти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках з урахуванням особливостей розгляду справи суд ухвалою може продовжити розгляд справи, але не більш як на п\’ять днів.
2. Рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб\’єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності є остаточним і оскарженню не підлягає.
Коментар:
 
У коментованій статті маються на увазі ті категорії справ, що стосуються рішень, дій чи бездіяльності суб\’єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності. Тобто, коли суб\’єкт владних повноважень при притягненні до адміністративної відповідальності допустив порушення. 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code