Науково-практичний коментар до ст. 239-1 Кодексу адміністративного судочинства України

Науково-практичний коментар до ст. 239-1 Кодексу адміністративного судочинства України

Стаття 239-1. Порядок подання заяви про перегляд судових рішень
 
1. Заява про перегляд судових рішень подається до Верховного Суду України через Вищий адміністративний суд України. До заяви мають бути додані:
1) копії заяви відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі;
2) копії судових рішень, про перегляд яких подано заяву;
3) копії різних за змістом судових рішень, в яких має місце неоднакове застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах;
4) копія рішення міжнародної судової установи, юрисдикція якої визнана Україною, або клопотання особи про витребування копії такого рішення в органу, відповідального за координацію виконання рішень міжнародної судової установи, якщо її немає у розпорядженні особи, яка подала заяву, – у разі подання заяви про перегляд судових рішень з підстави, передбаченої пунктом 2 частини першої статті 237 цього Кодексу.
2. До заяви додається документ про сплату судового збору. За подання і розгляд заяви з підстави, встановленої пунктом 2 частини першої статті 237 цього Кодексу, судовий збір не сплачується.
 
Коментар:
 
Відповідно до коментованої статті,  до заяви про перегляд судових рішень мають бути додані, зокрема, копії судових рішень, про перегляд яких подано заяву. Крім цього, такі рішення мають бути прошиті, пронумеровані, засвідчені відповідним чином та скріплені підписом судді і печаткою суду. 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code