Науково-практичний коментар до ст. 113 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Науково-практичний коментар до ст. 113 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Стаття 113. Порушення правил міжнародних польотів
Порушення правил міжнародних польотів – тягне за собою накладення штрафу від шістдесяти до п\’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 Коментар:
Об\’єктом цього правопорушення є суспільні відносини у сфері забезпечення безпеки міжнародних польотів.
Об\’єктивна сторона цього правопорушення полягає у вчиненні активних дій або бездіяльності, що порушують правила міжнародних польотів. Міжнародними вважаються будь-які польоти, під час яких повітряне судно перетинає державний кордон України. Регулярні міжнародні польоти повітряних суден, під час яких повітряні судна перетинають державний кордон України та іншої держави, здійснюються на підставі міждержавних домовленостей і міжнародних угод. Нерегулярні міжнародні польоти можуть виконуватися за спеціальними дозволами, порядок видачі яких визначається органом державного регулювання діяльності авіації і погоджується з митними органами України. Міжнародні польоти у повітряному просторі України виконуються на підставі нормативних актів і правил, що встановлюються органом державного регулювання діяльності авіації України і включаються до збірників аеронавігаційної інформації.
Суб\’єктивна сторона правопорушення – це наявність вини у формі умислу або необережності. Суб\’єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.
Суб\’єктом правопорушення може бути громадянин України, іноземний громадянин або особа без громадянства.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code