Науково-практичний коментар до ст. 163-6 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Науково-практичний коментар до ст. 163-6 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Стаття 163-6. Неподання документів, подання яких передбачено законодавством про депозитарну систему України
Ненадання посадовою особою депозитарної установи депоненту виписки з рахунка в цінних паперах або інших документів, надання яких передбачено законодавством про депозитарну систему України, –
тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
 Коментар:
 
Дана стаття покликана захищати інтереси власників цінних паперів щодо визнання за ними права влансості та реалізації цього права в подальшому.
 
Об\’єктом даного адміністративного правопорушення є суспільні відносини у сфері обігу цінних паперів (див. Закон України \”Про цінні папери та фондовий ринок\”).
Об\’єктивна сторона правопорушення виражається у ненаданні посадовою особою емітента чи професійного учасника фондового ринку, який веде облік прав власності на цінні папери, інвестору в цінні папери документів, що підтверджують його право власності на цінні папери (формальний склад).
Суб\’єкт адміністративного правопорушення – спеціальний (посадові особи емітента чи професійного учасника фондового ринку, який веде облік прав власності на цінні папери).
Суб\’єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code