Науково-практичний коментар до ст. 166-14 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Науково-практичний коментар до ст. 166-14 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Стаття 166-14. Недотримання особою обов\’язкових умов щодо приватизації державного, комунального майна або підприємств та їх подальшого використання
Подання неправдивих відомостей у декларації щодо походження коштів, за які приватизується державне, комунальне майно або підприємство, та інших документах, необхідних для їх приватизації, недотримання вимог щодо подальшого використання приватизованого об\’єкта та інших обов\’язкових умов щодо приватизації, встановлених законами та іншими нормативно-правовими актами,- тягне за собою накладення штрафу від ста до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 Коментар:
 
1. Об\’єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері приватизації (див. Закони України \”Про приватизацію державного майна\”, \”Про приватизацію державного житлового фонду\”, \”Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)\” тощо).
2. Об\’єктивна сторона правопорушення виражається у поданні неправдивих відомостей у декларації щодо походження коштів, за які приватизується державне, комунальне майно або підприємство, та інших документах, необхідних для їх приватизації, недотриманні вимог щодо подальшого використання приватизованого об\’єкта та інших обов\’язкових умов щодо приватизації, встановлених законами та іншими нормативно-правовими актами (формальний склад).
3. Суб\’єкт адміністративного проступку- загальний (фізична осудна особа, яка досягла 16-річного віку).
4. Суб\’єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code