Науково-практичний коментар до ст. 172-1 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Науково-практичний коментар до ст. 172-1 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Стаття 1721. Порушення процедур оцінки відповідності

Порушення призначеними органами з оцінки відповідності чи визнаними незалежними організаціями процедур оцінки відповідності вимогам технічних регламентів; порушення органами з сертифікації, призначеними в державній системі сертифікації, правил і порядку обов’язкової сертифікації продукції –

тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Коментар:

В забезпечення відповідності національного законодавства України технічним регламентам ЄС та системам стандартизації, метрології, акредитації, оцінці відповідності тощо, протягом 2015-2016 років відбулись певні законодавчі зміни. Так, в 2015 році Парламент прийняв закон про технічні регламенти та оцінку відповідності. Верховна рада прийняла в першому читанні і в цілому законопроект № 1065 \”Про технічні регламенти та оцінки відповідності\”. За цей закон проголосував 251 народний депутат. Відзначається, що порушення органами з оцінки відповідності або визнаними незалежними організаціями процедур оцінки відповідності вимогам технічних регламентів; порушення органами з сертифікації, призначеними в державній системі сертифікації, правил і порядку обов\’язкової сертифікації продукції – тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Як зазначили члени комітету з питань промислової політики та підприємництва у своєму висновку, цей закон створить сприятливі умови для розробки, прийняття і застосування технічних регламентів і передбачених ними процедур оцінки відповідності з метою подальшої адаптації національного законодавства у сфері технічного регулювання до законодавства Європейського союзу.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code