Науково-практичний коментар до ст. 188-7 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Науково-практичний коментар до ст. 188-7 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Стаття 188-7. Невиконання законних вимог національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв\’язку та інформатизації
Невиконання законних вимог національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв\’язку та інформатизації, щодо усунення порушень законодавства про телекомунікації, поштовий зв\’язок та радіочастотний ресурс України, або ненадання їм документів та інформації, необхідних для здійснення державного нагляду, – тягне за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Коментар:
 
Об\’єктом цього правопорушення є суспільні відносини у сфері контролю за додержанням законодавства про телекомунікації, поштовий зв\’язок та радіочастотний ресурс України.
Об\’єктивна сторона правопорушення, передбаченого коментованою статтею, полягає у невиконанні законних вимог (приписів) посадових осіб органів Державної інспекції зв\’язку Національної комісії з питань регулювання зв\’язку щодо усунення порушень законодавства про телекомунікації, поштовий зв\’язок та радіочастотний ресурс України. Повноваження Державної інспекції зв\’язку в цій сфері визначено в Інструкції про порядок здійснення Державною інспекцією електрозв\’язку України цільових інспекційних перевірок щодо дотримання законодавства в галузі зв\’язку, затвердженій наказом Державного комітету зв\’язку та інформатизації України 18.07.2003 р. № 119. Визначення понять «телекомунікації», «поштовий зв\’язок» та «радіочастотний ресурс» та правові засади діяльності в цій сфері див. у коментарі до ст. 145 КпАП.
Суб\’єктивна сторона правопорушення характеризується наявністю вини як у формі умислу, так і у формі необережності.
Суб\’єктами правопорушення можуть бути як посадові особи, так і громадяни.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code