Науково-практичний коментар до ст. 188-38 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Науково-практичний коментар до ст. 188-38 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Стаття 188-38. Невиконання приписів посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності
Невиконання приписів посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності, щодо усунення порушень порядку видачі документів дозвільного характеру –
тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
 
Коментар:
 
 
Об\’єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини, пов\’язані з функціонуванням дозвільної системи у сфері господарської діяльності.
Об\’єктивна сторона правопорушення виражається у невиконанні приписів посадових осіб спеціально уповноваженого органу з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності щодо усунення порушень порядку видачі документів дозвільного характеру (формальний склад).
Суб\’єкт адміністративного проступку – як громадяни, так і посадові особи.
Суб\’єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code