Науково-практичний коментар до ст. 188-40 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Науково-практичний коментар до ст. 188-40 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Стаття 188-40. Невиконання законних вимог Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини
Невиконання законних вимог Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини –
тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян – суб\’єктів підприємницької діяльності від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
 
Коментар:
 
 
Як зазначається на офіційному сайті Омбудсмена України, 10 липня 2015 року суддею Дарницького районного суду м. Києва розглянуто матеріали, що надійшли від Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, про притягнення до адміністративної відповідальності керівника одного з підприємств у сфері хостинг-провайдингу за невиконання законних вимог Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
Підставою для складання протоколу про притягнення директора до адміністративної відповідальності за статтею 188-40 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Невиконання законних вимог Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини») та передачі матеріалів на розгляд до Дарницького районного суду міста Києва стала фактична відмова директора підприємства надати інформацію на запит Представника Уповноваженого з питань захисту персональних даних Маркіяна Бема, що перешкоджало належному розгляду Уповноваженим звернення заявника.
За результатами розгляду судової справи, суддя Дарницького районного суду м. Києва видав постанову про притягнення директора підприємства до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 188-40 Кодексу України про адміністративне правопорушення, а саме – невиконання законних вимог Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, що передбачає накладення штрафу на користь держави в розмірі 1700 грн.
Вказана санкція відповідно до статті 188-40 Кодексу України про адміністративні правопорушення є мінімально можливою та зумовлена подальшим виконанням підприємством, що надає послуги у сфері хостинг-провайдингу, законної вимоги Уповноваженого після складання протоколу про адміністративне правопорушення.  
 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code