Науково-практичний коментар до ст. 264 Цивільного процесуального кодексу України

Науково-практичний коментар до ст. 264 Цивільного процесуального кодексу України

Стаття 264. Обов\’язки держателя втраченого цінного папера на пред\’явника або векселя
 
1. Держатель втраченого цінного папера на пред\’явника або векселя повинен у встановлений строк подати до суду, який постановив ухвалу, разом з цінним папером на пред\’явника або векселем заяву про те, що він є його держателем.
НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР
до статті 264 Цивільного процесуального кодексу України
1. Даною статтею закріплено обов\’язок держателя цінного папера на пред\’явника або векселя у встановлений строк подати до суду, який постановив ухвалу, разом з цінним папером на пред\’явника або векселем заяву про те, що він є його держателем. Така заява повинна бути подана у тримісячний строк.
2. Заява подається до суду особисто держателем цінного папера на пред\’явника або надсилається до суду поштою. Подання заяви без цінного папера (векселя) є підставою для витребування у держателя додаткових відомостей. Якщо, не зважаючи на вимогу суду, цінний папір (вексель) суду не надано, заява держателя жодних правових наслідків не породжує.
Заява подається в одному примірнику і судовим збором не оплачується.
3. Пропущення зазначеного строку не позбавляє держателя втраченого документа звернутися до суду із відповідною заявою і пізніше. Проте результат такого звернення залежатиме від того, чи не було прийнято рішення суду у справі до моменту звернення держателя.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code