Науково-практичний коментар до ст. 327 Цивільного процесуального кодексу України

Науково-практичний коментар до ст. 327 Цивільного процесуального кодексу України

Стаття 327. Порядок подання касаційної скарги
 
1. Касаційна скарга подається безпосередньо до суду касаційної інстанції, де вона реєструється в порядку, встановленому частинами другою і третьою статті 111 цього Кодексу, та не пізніше наступного дня передається судді-доповідачу.
2. Частину другу виключено.
НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР
до статті 327 Цивільного процесуального кодексу України
1. Касаційна скарга з усіма додатками подається (надсилається) до суду касаційної інстанції. Такий порядок має на меті прискорити розгляд справи.
На стадії касаційного провадження вирішення питання про відкриття касаційного провадження у справі, залишення касаційної скарги без руху та визнання її неподаною, повернення скарги, поновлення пропущеного строку на касаційне оскарження, прийняття заяви про відкликання скарги чи відмови від неї, незалежно від того, до суду якої інстанції вони подані, належить до повноважень суду касаційної інстанції.
Касаційні скарги, які надійшли до суду першої чи апеляційної інстанцій, негайно, тобто не пізніше наступного робочого дня, надсилаються до суду касаційної інстанції.
У разі подання у такому випадку скарги у визначені законом строки, але не у встановленому порядку (стаття 327 ЦПК), ця обставина може бути підставою для поновлення пропущеного строку на касаційне оскарження за клопотанням особи, яка подала скаргу.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code