Науково-практичний коментар до ст. 970 Цивільного кодексу України

Науково-практичний коментар до ст. 970 Цивільного кодексу України

Стаття 970. Договір про надання індивідуального банківського сейфа, що охороняється банком
 
1. Банк може передати поклажодавцеві індивідуальний банківський сейф (його частину або спеціальне приміщення) для зберігання у ньому цінностей та роботи з ними.
2. Банк видає поклажодавцеві ключ від сейфа, картку, що ідентифікує поклажодавця, інший знак або документ, що посвідчує право його пред\’явника на доступ до сейфа та одержання з нього цінностей.
3. Банк приймає від поклажодавця цінності, контролює їх поміщення у сейф та одержання їх із сейфа.
Коментар:
Зазвичай, у банків існує велика кількість локальних актів, якими регулюються більшість послуг, що ним надаються. Не є виключенням і акти, що містять положення про користування банківськими сейфами, зобов\’язання дотримуватися яких часто включаються у примірні банківські договори. Наразі, до підписання договору з такими актами необхідно ознайомлюватись обов\’язково (і банк зобов\’язаний надати їх для ознайомлення), оскільки порядок користування сейфом, особливості відповідальності банку можуть бути встановлені саме у такому положенні, а не в договорі.
Нормативними актами, окрім ЦК України, відносини зберігання банками цінностей за передбаченими коментованою статтею договорами практично не врегульовані, тому останні вільні у визначенні примірних умов таких договорів і в пропонуванні їх потенційним клієнтам.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code