Науково-практичний коментар до ст. 1165 Цивільного кодексу України

Науково-практичний коментар до ст. 1165 Цивільного кодексу України

Стаття 1165. Відшкодування шкоди, завданої внаслідок неусунення загрози життю, здоров\’ю, майну фізичної особи або майну юридичної особи
1. Шкода, завдана внаслідок неусунення загрози життю, здоров\’ю, майну фізичної особи або майну юридичної особи, відшкодовується відповідно до цього Кодексу.
Коментар:
В разі, якщо в результаті не усунення загрози життю, здоров\’ю, майну особи, їй завдається шкода, виникає деліктне зобов\’язання, що регулюється правилами глави 82 ЦКУ. Крім того, відшкодуванню підлягатимуть також збитки, які особа понесла в результаті не усунення загрози (оплата послуг фахівців, проведення за свій рахунок певних робіт, спрямованих на зменшення або усунення небезпеки, тощо).
Неусунення загрози життю або здоров\’ю може завдати фізичній особі також моральної шкоди, яка буде відшкодовуватися за правилами статті 1167 ЦКУ.
 
Крім цього, право на відшкодування шкоди за даних обставин зазначене у ст. 1164 ЦК України, а саме: в разі, якщо внаслідок неусунення загрози життю, здоров\’ю або майну особи завдається шкода, кредитор отримує право на її відшкодування (коментар до ст. 1165).

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code