Науково-практичний коментар до ст. 43-6 Господарського процесуального кодексу України

Науково-практичний коментар до ст. 43-6 Господарського процесуального кодексу України

Стаття 43(6). Виконання ухвали про вжиття запобіжних заходів
 
Ухвала про вжиття запобіжних заходів виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.
У разі забезпечення вимог заявника заставою ухвала про вжиття запобіжних заходів виконується негайно після внесення застави в повному розмірі.
 
Коментар:
1. Коментованою статтею встановлений негайний порядок виконання ухвал про вжиття запобіжних заходів у порядку, встановленому для виконання судових рішень.
Згідно зі ст. 115 цього Кодексу рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов\’язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України \”Про виконавче провадження\”.
Примусове виконання рішень в Україні покладається на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України. Відповідно до Закону України від 24 березня 1998 р. \”Про державну виконавчу службу\” примусове виконання рішень здійснюють державні виконавці Департаменту державної виконавчої служби, державної виконавчої служби Автономної Республіки Крим, областей та міст Києва і Севастополя, державної виконавчої служби у районах, містах (містах обласного значення), районах у містах. За наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення, або у разі виконання зведеного виконавчого провадження при органах державної виконавчої служби можуть утворюватися виконавчі групи у порядку, встановленому Міністерством юстиції України, до складу яких включаються державні виконавці одного або кількох органів державної виконавчої служби. За наказом Департаменту державної виконавчої служби або державної виконавчої служби Автономної Республіки Крим, областей та міст Києва і Севастополя на керівника групи можуть покладатися права та повноваження, встановлені цим Законом, у виконавчому провадженні для начальників державної виконавчої служби у районах, містах (містах обласного значення), районах у містах. Інші органи, установи, організації і посадові особи здійснюють виконавчі дії у випадках, передбачених законом, у тому числі відповідно до ст. 6 вказаного Закону на вимогу чи за дорученням державного виконавця.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code