Науково-практичний коментар до ст. 111-2 Господарського процесуального кодексу України

Науково-практичний коментар до ст. 111-2 Господарського процесуального кодексу України

Стаття 111(2). Відзив на касаційну скаргу
 
Сторона у справі, отримавши касаційну скаргу, має право надіслати відзив на неї касаційній інстанції і особі, що подала скаргу.
Відсутність відзиву на касаційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення, що оскаржується.
 
Коментар:
У коментованій статті законодавець визначив право сторони у справі після отримання касаційної скарги (подання) надіслати відзив на скаргу (подання) касаційній інстанції і особі, яка подала скаргу (подання). Отже, надання відзиву є не обов\’язком, а правом такої сторони, тому ненадання відзиву не може бути підставою для відкладення розгляду касаційної скарги по суті та перегляду рішення чи постанови господарського суду.
Відзив подається безпосередньо до Вищого господарського суду України і сторонам у справі та, як правило, має бути поданий до розгляду справи. Це надає можливість сторонам у справі зазда­легідь ознайомитися з відзивом та підготувати свої заперечення з врахуванням доводів такого відзиву. Також це надає можливість і судовій інстанції заздалегідь ознайомитись з додатковими доводами, викладеними у відзиві, та враховувати їх вже на стадії підготовки до розгляду касаційної скарги.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code