Науково-практичний коментар до ст. 111-8 Господарського процесуального кодексу України

Науково-практичний коментар до ст. 111-8 Господарського процесуального кодексу України

Стаття 111(8). Строк розгляду касаційної скарги
 
Касаційна скарга у випадках, передбачених пунктом 1 частини першої статті 107 цього Кодексу, розглядається протягом одного місяця, а у випадках, передбачених пунктом другим частини першої статті 107 цього Кодексу, – протягом п\’ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали про прийняття касаційної скарги до провадження Вищим господарським судом України.
 
Коментар:
Диспозиція цієї статті встановлює процесуальний строк розгляду касаційної скарги, при цьому законодавець визначив початок пере­бігу такого процесуального строку днем надходження справи разом з касаційної скаргою (поданням) до Вищого господарського суду України (реєстрація справи разом з касаційною скаргою (поданням) в канцелярії касаційної інстанції). Також законодавець встановив, що процесуальний строк розгляду касаційної скарги (подання) становить два місяці. Водночас за приписами ч. 1 ст. 111-5 цього Кодексу у касаційній інстанції справи переглядаються за правилами розгляду цих справ у першій інстанції з урахуванням особливостей, передбачених у цьому розділі, отже, за приписами ч. З ст. 69 цього
Кодексу процесуальний строк розгляду апеляційної скарги може бути продовжений у виняткових випадках головою чи заступником голови Вищого господарського суду України, але на строк, що не перебільшує одного місяця, а за приписами ч. 4 ст. 69 цього Кодексу процесуаль­ний строк розгляду апеляційної скарги може бути продовжений за клопотанням обох сторін чи клопотанням однієї сторони, погодже­ним з другою стороною на більш тривалий строк, ніж встановлено у коментованій статті. У таких випадках за правилами ч. 5 ст. 69 цього Кодексу касаційна інстанція виносить відповідну ухвалу.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code