Науково-практичний коментар до ст. 205 Кримінального процесуального кодексу України

Науково-практичний коментар до ст. 205 Кримінального процесуального кодексу України

Стаття 205. Виконання ухвали щодо обрання запобіжного заходу
1. Ухвала слідчого судді, суду щодо застосування запобіжного заходу підлягає негайному виконанню після її оголошення.
 
Коментар:
1. Відразу після оголошення ухвали про обрання запобіжного заходу підозрюваний, обвинувачений зобов\’язаний виконувати обов\’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК, невиконання яких тягне за собою негативні для нього юридичні наслідки.
Відповідно до ст. 182 КПК підозрюваний, обвинувачений не пізніше п\’яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави зобов\’язаний внести кошти на відповідний рахунок або забезпечити їх внесення заставодавцем та надати документ, що це підтверджує, слідчому, прокурору, суду.
Після постановлення ухвали про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою вживаються заходи до фізичного затримання підозрюваного, обвинуваченого, проводиться його обшук та здійснюється доставлення до місця попереднього ув\’язнення. Вилучені при особистому обшуку речі підозрюваного, обвинуваченого, які не мають відношення до кримінального провадження, передаються разом з ним у місце попереднього ув\’язнення, а речі, які є речовими доказами або які можуть бути предметом забезпечення відшкодування збитків, завданих кримінальним правопорушенням, долучаються до матеріалів провадження. Копія ухвали про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою надсилається адміністрації місця попереднього ув\’язнення.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code