Науково-практичний коментар до ст. 443 Кримінального процесуального кодексу України

Науково-практичний коментар до ст. 443 Кримінального процесуального кодексу України

Стаття 443. Повернення матеріалів кримінального провадження
1. Після закінчення касаційного провадження матеріали кримінального провадження не пізніше як у семиденний строк направляються до суду першої інстанції, якщо Інше не випливає з судового рішення суду касаційної інстанції.
 
Коментар:
1. Після закінчення касаційного розгляду кримінального провадження і прийняття за його результатами колегією суддів судового рішення матеріали кримінального провадження не пізніше семиденного строку після його постановления (підписання) направляються до суду першої інстанції за винятком випадку, коли такі матеріали після скасування судом касаційної інстанції судового рішення суду апеляційної інстанції і призначення нового судового розгляду у суді апеляційної інстанції надсилаються останньому.
Під матеріалами кримінального провадження в коментованій статті слід розуміти матеріали, які були предметом касаційного розгляду, постановлені рішення під час та за результатами його здійснення, технічний носій інформації, на якому зафіксовано судове провадження в суді касаційної інстанції, якщо судове засідання фіксувалося за допомогою технічного засобу, а також журнал судового засідання, за винятком випадку проведення письмового касаційного провадження. Зазначені матеріали почергово в порядку їх надходження до суду касаційної інстанції приєднуються до витребуваної із суду справи, прошиваються та пронумеровуються.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code