Науково-практичний коментар до ст. 577 Кримінального процесуального кодексу України

Науково-практичний коментар до ст. 577 Кримінального процесуального кодексу України

Стаття 577. Зарахування строку тримання виданої особи під вартою
 
1. Час тримання виданої особи під вартою на території запитуваної держави у зв\’язку з вирішенням питання про видачу в Україну, а також час її етапування зараховуються до загального строку відбування покарання, призначеного вироком суду України.
 
Коментар:
1. Виходячи з положень ч. 5 ст. 72 КК суд при призначенні покарання повинен зарахувати строк попереднього ув\’язнення у разі засудження до позбавлення волі день за день або за правилами, передбаченими у ч. 1 ст. 72 КК. У даному випадку строк попереднього ув\’язнення слід розуміти як строк дії ухвали про тримання під вартою, визначений ст. 197 КПК. У цей строк включаються строк фактичного затримання особи (про момент затримання особи див. коментар до ст. 209 КПК) та час її етапування до запитуючої сторони.
Не зараховується до загального строку відбування покарання, призначеного вироком українського суду, час перебування особи під вартою та відбування покарання на території іноземної країни у зв\’язку з притягненням до кримінальної відповідальності та відбуванням покарання за злочини, вчинені в цій іноземній кращі.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code