Науково-практичний коментар до ст. 158 Кодексу законів про працю України

Науково-практичний коментар до ст. 158 Кодексу законів про працю України

Стаття 158. Обов\’язок власника або уповноваженого ним органу щодо полегшення і оздоровлення умов праці працівників
Власник або уповноважений ним орган зобов\’язаний вживати заходів щодо полегшення і оздоровлення умов праці працівників шляхом впровадження прогресивних технологій, досягнень науки і техніки, засобів механізації та автоматизації виробництва, вимог ергономіки, позитивного досвіду з охорони праці, зниження та усунення запиленості та загазованості повітря у виробничих приміщеннях, зниження інтенсивності шуму, вібрації, випромінювань тощо.
Коментар:
1. У статті, що коментується, докладніше, ніж у частині четвертій ст. 153 КЗпП, формулюється обов\’язок власника щодо полегшення і оздоровлення умов праці працівників. Власникові приписується з метою полегшення і оздоровлення умов праці впроваджувати прогресивні технології, досягнення науки і техніки, засоби механізації та автоматизації виробництва, досягнення ергономіки, передовий досвід, вживати заходів до зниження та усунення запиленості, загазованості повітря у виробничих приміщеннях, зниження інтенсивності шуму, вібрації, випромінювань тощо.
2. Стаття, що коментується, являє собою підставу для висування виборним органом первинної профспілкової організації або іншим органом, що представляє інтереси найманих працівників, при укладенні колективного договору відповідних вимог до власника.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code