Науково-практичний коментар до ст. 227 Кодексу законів про працю України

Науково-практичний коментар до ст. 227 Кодексу законів про працю України

Стаття 227. Порядок прийняття рішень комісією по трудових спорах
Комісія по трудових спорах приймає рішення більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні.
У рішенні зазначаються: повне найменування підприємства, установи, організації, прізвище, ім\’я та по батькові працівника, який звернувся до комісії, або його представника, дата звернення до комісії і дата розгляду спору, суть спору, прізвища членів комісії, власника або представників уповноваженого ним органу, результати голосування і мотивоване рішення комісії.
Копії рішення комісії у триденний строк вручаються працівникові, власникові або уповноваженому ним органу.
Коментар:
1. Комісія по трудових спорах приймає рішення більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. Так, якщо до складу комісії обрано 9 чоловік, мінімальна кількість членів комісії, за участю яких комісія правомочна приймати рішення (кворум), складає 6 чоловік. Для прийняття рішення в цьому випадку необхідно, щоб за нього проголосувало не менше 4 чоловік.
2. У протоколі робиться запис про прийняття рішення. Саме ж рішення комісії по трудових спорах оформляється у вигляді окремого документа, вимоги до якого викладені в частині другій статті, що коментується.
3. Порушення строку вручення працівникові (заявникові) копії рішення комісії по трудових спорах відповідно відсуває початок перебігу строку на оскарження працівником чи власником рішення комісії.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code