Чому варто придбати вугільний гриль

Чому варто придбати вугільний гриль

Вугільні грилі працюють на твердому паливі. Розпечене вугілля дає жар, необхідний для рівномірного приготування м’яса та овочів зі збереженням їх природної соковитості. Наявність кришки допомагає довго зберігати високу температуру. Таким чином, досягається економія палива та зменшується час запікання продуктів. За посиланням https://grillpoint.com.ua/ua/grili/ugolnye-grili/ можна знайти якісні і перевірені моделі та замовити підходящий варіант у магазині «Грілпоінт».

Круглий вугільний гриль

Вугільний гриль: переваги та недоліки

Практичність грилів, що працюють на вугіллі, складно переоцінити. Вони недорогі, виготовлені із міцного матеріалу та мають компактний розмір, тому без проблем розміщуються навіть на невеликому подвір’ї. Щоб розпалити вогонь, не треба прикладати зусиль, а правильна температура підтримується завдяки контрукції грилю та наявності кришки.

Говорячи про переваги, варто відмітити наступні:

  • Мобільність. Переважна більшість моделей комплектуються коліщатами, тому можна переміщати гриль на нове місце максимально просто і швидко. Крім того, не потрібно слідкувати, щоб поруч була розетка, як у випадку із електричними моделями, чи турбуватися про придбання/заправку газового балона.
  • Невеликий розмір та вага. Вугільний гриль ідеально підходить для поїздок на природу, дачу, пікнік у парку чи вихідні біля моря.
  • Приготування різноманітних страв. З рівним успіхом можна смажити шашлик, рибу, стейки, сосиски, корейку на кістці та будь-які овочі. Продукти обов’язково набувають легкого та приємного димного аромату.

Шашлик на вугільному грилі

Серед умовних мінусів варто назвати необхідність придбання вугілля/брикетів і розпалу, а також прибирання золи з дна чаші. Крім того, нормами пожежної безпеки регламентується використання вугільних грилів лише на відкритому просторі, на відміну від електричних та газових. Це пов’язано із формуванням іскор, які здатні розлітатися і потрапляти на займисті матеріали, створюючи небезпеку пожежі.

Але ці недоліки повністю перекриває атмосфера з неповторним запахом диму і потріскуванням вугілля під час приготування їжі. Багато людей отримують задоволення саме від того, що вогонь треба підживлювати, як у випадку зі справжнім вогнищем.

Поради при виборі вугільного грилю

Основні критерії – якість і товщина металу. Стінки мають бути завтовшки не менше 2 мм, бо тонші швидко перегорають. Найкраще вибирати між керамічними та моделями із нержавіючої сталі. Але також зустрічаються хороші чавунні вироби. Матеріал решітки – чавун або нержавіюча сталь. У плані форми та розміру варто орієнтуватись на власні потреби.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code